Lene este denumită înclinația unei persoane căreia nu-i place, care nu dorește, nu vrea să muncească. Căreia îi place să stea fără să muncească, precum și faptul de a se complăcea în inactivitate. De ce ne este Lene?
Foarte des auzim fraza: “Îmi este Lene!” 🙂

Am mai mult de 10 ani de când nu am mai pronunțat această propoziție. Probabil din cauză că nu am planificat în agendă timp ca să o spun. 🙂

Prin acest articol aș dori să îți spun, din experiență, că te simțim lenos din câteva motive:

Nu ai un SCOP puternic care să te miște din pat dimineața

Dacă ești o persoană care se trezește greu dimineața atunci îți pot spune că nu ai un SCOP foarte puternic pe care să îți dorești enorm de mult să-l realizezi și să sari din pat pentru a-l realiza! Ideea aceasta uneori îi sperie pe mulți. Dar întreabă-te: ce ți-ai dori să obții în aceasta viață așa ca să zbori dimineața din pat?

Ai un somn incorect

Cel mai des îți este lene deoarece nu ai reușit să dormi bine. Somnul trebuie să fie sursa cea mai importantă de energie, totuși de multe ori te trezești obosit. Îți recomand câteva sfaturi cum ai putea îmbunătăți calitatea somnului:

  • Evită cel puțin cu 60 de minute înainte de somn următoarele activități: navigare pe Facebook, privitul televizorului sau să te cerți cu cei din jur. În schimb fă ceva care ți-ar permite să te relaxezi: meditează, ascultă muzică lentă sau discută cu persoanele dragi.
  • Mânâncă cu cel puțin 2 ore înainte de somn. În timpul somnului corpul trebuie să se odihnească, nu să muncească din greu pentru a digera mâncarea.
  • Recomand să bei un pahar cu apă alcalină înainte de somn, deoarece pe parcursul somnului corpul se deshidratează.
  • Recomand să dormi pe o saltea ortopedică. Te vei trezi mult mai energic și relaxat.
  • Melodia alarmei recomand să fie una plăcută, care să îți ridice dispoziția de dimineață. Se zice că: “Așa cum te trezești, așa vei petrece toată ziua.”
  • Personal încep ziua spunând rugăciunea de dimineață. Contează să începi cu ceea ce te face fericit și mulțumit că începi o nouă zi.
Te odihnești incorect

Tu te odihnești pentru că ai muncit mult sau pentru că ești obosit. Eu mă odihnesc pentru că vreau să fiu mai energic. Contează să planifici odihna așa ca să îți ofere energie continuu. Îți recomand să faci o pauză de 5 minute la fiecare oră de lucru. Weekend-ul trebuie să fie planificat așa ca luni să ai energie la MAXIM!

Recomand să atragi atenție la aceste 3 aspecte importante:
  1. Să îți setezi SCOPuri cu care nici Lenea să nu te oprească;
  2. Să ai grijă cum dormi;
  3. Să te odihnești așa ca să ai energie la maxim continuu.
Lenea nu este altceva decât obiceiul de a te odihni înainte de a fi obosit. – Jules Renard
Sky is not the limit!

 

TikTok LinkedIN Instagram Facebook