Foarte des auzim fraza: “Îmi este Lene!” 🙂 Am mai mult de 10 ani de când nu am mai pronunțat această propoziție. Probabil din cauză că nu am planificat în agendă timp ca să o spun :).

Prin acest articol aș dori să vă spun, din experiență, că ne simțim lenoși din câteva motive:

Nu avem un SCOP puternic care să ne miște din pat dimineața. Dacă ești o persoană care se trezește greu dimineața atunci îți pot spune că nu ai un SCOP foarte puternic pe care să-ți dorești enorm de mult să-l realizezi și să sari din pat pentru a-l realiza! Ideea aceasta uneori îi sperie pe mulți. Dar întreabă-te: ce ți-ai dori să obții în aceasta viață așa ca să zbori dimineața din pat?

Avem un somn incorect – Cel mai des ne este lene deoarece nu am reușit să dormim bine. Somnul trebuie să fie sursa cea mai importantă de energie, totuși de multe ori ne trezim obosiți. Vă recomand câteva sfaturi cum ați putea îmbunătăți calitatea somnului:

  • Evitați cu cel puțin cu 60 de minute înainte de somn următoarele activități: navigare pe Facebook, privitul televizorului sau să vă certați cei din jur – în schimb faceți ceva care v-ar permite să vă relaxați: meditații, ascultați muzică lentă sau discutați cu persoanele dragi.
  • Mâncați cu cel puțin 2 ore înainte de somn. În timpul somnului corpul trebuie să se odihnească, nu să muncească din greu pentru a digera mâncarea.
  • Recomand să beți un pahar cu apă alcalină înainte de somn, deoarece pe parcursul somnului corpul se deshidratează.
  • Vă recomand să dormiți pe o saltea ortopedică. Mă trezesc mult mai energic și relaxat de când dorm pe o saltea bună.
  • Melodia alarmei recomand să fie una plăcută, care să ne ridice dispoziția de dimineață. Se zice că: “Așa cum ne trezim, așa vom petrece toată ziua.”
  • Personal încep ziua spunând rugăciunea de dimineață. Contează să începi cu ceea ce te face fericit și mulțumit că începi o nouă zi.

Ne odihnim incorect – Noi ne odinim pentru că am muncit mult sau pentru că suntem obosiți. Eu mă odihnesc pentru că vreau să fiu mai energic. Contează să planificăm odihna așa ca să ne ofere energie continuu. Vă recomand să faceți o pauză de 5 minute la fiecare oră de lucru. Weekend-ul trebuie să fie planificat așa ca luni să am energie la MAXIM!

Vă recomand să atrageți atenție la aceste 3 aspecte importante:

  1. Să vă setați SCOP-uri cu care nici Lenea să nu vă oprească!
  2. Să aveți grijă cum dormiți.
  3. Să vă odihniți așa ca să aveți energie la maxim continuu.

Sky is not the limit!

 

Share This