Discurs inspirațional – “Eu și el”

21/02/2015

“Eu și el” – un discurs inspirațional

Întodeauna zic că o competiție te face să devii mai bun. Sunt mai mult ca sigur că în cadrul cluburilor Toastmasters nu mi-ar fi venit nici idea și nici motivația de a realiza așa un discurs.

Ți-a venit vreodată ideea de ordin psihopatic despre tine? Dar, în același moment să îți dai seama că este adevărat.

Doamnelor și Domnilor, eu am trăit astfel de experiență. 🙂 Toate discursurile pe care le-am făcut, ideeile acestora discursuri, apăreau atunci când alerg dimineața.

Câteva zile în urmă, dimineața am început a alerga. Când alergam primul cerc, îmi veneau idei. Cât alergam, o voce: știi de data asta no să meargă, no să fie bine, no să reușești. La sfârșit de cerc era…

A doua zi, zic să mai dau o șansă. Exact același lucru, aceeași voce, aceleași cuvinte.  La un moment m-am oprit și am zis: știi ceva, dacă nu taci, la Timișoara o să vorbesc despre tine (vocea din cap).

Deci, vreau să vorbesc despre EL.

Ca să înțelegi cine este acel EL. Știi momentul când te uiți în oglindă și zici: ce drăguț sunt. Apoi apare acel EL și spune: drăguț? 🤯 Uite ce gras iești. Unde ai văzut așa ceva?

Sau un al exemplu, când faci cunoștință cu o fată. Și-i zici, cât de frumoasă este. Apare acel EL: frumoasăăă? Așa zic și băieții din România când vin la Chișinău.

Acest EL s-a conturat mult mai des în viața mea atunci când am devenit membru Toastmasters. Aici, în momentul când fac un discurs, devine mai activ. 😀

Adu-ți aminte primul tău discurs, te simțeai ca un Iceberg. Și apare EL care îți spune: tu ai ieșit aici ca să vorbești despre tine. De unde ai luat că lor le este interesant?

Și momentul cela începi să mulțumești publicului că te ascultă. Acest omuleț reprezintă partea cea interioară a ta. Care cel mai des noi evităm să o ascultăm. Este acea parte din noi. 

Cu siguranță în fiecare din noi este acest EL și strigă. EVRICA – în sfârșit cineva vorbește despre noi. 😀

Stai acum 5 secunde și ascultă acel EL.

1 2 3 4 5

Ce ți-a zis?

Mie mi-a zis: atâta timp cât Eu și EL – o să avem aceleași idei, aceleași scop, o să ne ascultăm unul pe altul.

 

"Eu și el" - un discurs inspirațional "Eu și el" - un discurs inspirațional

 

Share on:
Facebook
LinkedIn
Email
WhatsApp