SELLification. August 2022. Cum a fost?

05/10/2022

Ca să-ți povestesc cum a fost la SELLification, în august 2022, trebuie mai întâi să cunoști ce înseamnă SELLification.

Ce reprezintă SELLification Moldova?

În Moldova, SELLification este un curs pentru cei care doresc să vândă mai mult. Dacă ești cumva vânzător (nișa nu contează), dacă colaborezi cu clienții și de dialogul vostru depinde cum și când se va încheia o tranzacție – vino la curs.

Cursul de vânzări SELLification durează două zile. Ambele zile reprezintă o combinație între teorie și practică. Practica o realizăm prin jocuri interactive, deoarece suntem de părerea că cea mai bună metodă de a învăța sunt jocurile.

Ce îmi propun în acest articol e să-ți povestesc cum a fost la acel curs? Care a fost impactul asupra participanților? Cum a fost atmosfera? Poate astfel te convingi și tu că vrei la acest training. Articolul va fi închegat cu părerile, ideile participanților după sfârșitul cursului . Să mă crezi sau nu, tu alegi.😉

Cum a fost?

August 2022. Pe calendar erau zilele de 18-19. Ca de fiecare dată, mai întâi, așteptăm să vină toți participanții. Nu era un curs pentru o singură companie, astfel vedeam persoane din 9 companii diferite, cu nișe și clienți diferiți. Acest lucru nu e un impediment pentru SELLification Moldova, deoarece informația pe care o transmitem la curs este valabilă pentru orice domeniu. Și din câte am învățat chiar noi, ceea ce oferim nu se referă numai la afaceri.

„Informația pe care am primit-o poate fi folosită și în viața personală. Putem folosi și în familie tehnici de abordare pentru un client.” (Elena, colaborator tipografie).

La SELLification învățăm cum să creăm dialoguri constructive cu clienții noștri. Însă cu aceleași tehnici pot fi create dialoguri cât la muncă atât și acasă.

Din experiența cursurilor pe care le-am livrat am observat că practica este partea preferată a participanților noștri. Când facem exercițiile cu jocuri de rol, toată sala se dezgheață. Iar mai important e faptul că aceste exerciții îi fac pe participanții noștri să învețe mai mult decât își pot imagina că pot.

„Cât mai mult de exersat! Așa se reține mai mult. Voi face jocuri și acasă. Sunteți niște traineri perfecți. Mulțumesc!” (Sergiu, vânzător imobiliar).

Participanții ies din tipare.

E important pentru noi să vedem cum participanții la cursuri ies din tipare. Ei își schimbă viziunile asupra unei vânzări. Înțeleg lucruri pe care nu le luau în serios. Văd vânzarea cu alți ochi.

„Am înțeles că vânzarea e o comunicare. Nu trebuie să băgăm pe gât o ofertă bună. Trebuie să dialogăm cu un client și să găsim oferta bună exclusiv pentru el.”(Mihaela, colaborator bancă).

Ei compară experiența proprie cu experiența tehnicilor pe care le livrăm la Sellification.

„Cât vă ascultam, comparam cu tehnicile mele de vânzare și am găsit multe greșeli. Azi ne ducem cu geanta plină de cunoștințe, iar de mâine umplem geanta cu bani.”(Eugen, antreprenor).

Una sunt cuvintele acestea și cu totul altceva e să vezi fața celor care creează noile concluzii. Mimica aia entuziasmată e unul din motivele pentru care iubesc acest curs.

Se dobândește motivația necesară vânzărilor.

Un alt aspect important care îl observăm în cadrul cursului SELLification e motivația. Participanții sunt nerăbdători să pună în practică ceea ce învață. Vor mai repede să încheie cele două zile de curs ca să vadă cum funcționează tehnicile pe care le livrăm. Ei primesc energie. Se înviorează și își cunosc și mai bine munca.

„Trebuie să atragem atenție la micile detalii. Ele fac parte din vânzare. Și ce am mai observat e că toți mergem acasă cu energie. Se vede după fețe. De mâine avem impresia că gata, vindem „tăt” !!!”(Anatol, funcționar bancar).

Cum vedem benefciile SELLification?

Beneficiile cursului SELLification le putem strânge din spusele participanților. Spre exemplu, acum, în august, am ascultat o concluzie care demonstrează că important e să ne putem privi dintr-o parte. Iar cursul nostru, cu exercițiile pe care le impune, oferă participanților abilitatea de a se analiza dintr-o parte.

„Până a ajunge aici mă socoteam un vânzător TOP. Îmi părea că le știu pe toate. Acum m-am văzut dintr-o parte și am înțeles că am mult de lucru. Și sunt chestii noi care trebuie să le pun în practică în fiecare zi.”(Ion vânzător imobiliar)

Se răspunde la întrebările ce ne frustrează.

De ce vin oamenii la SELLification? Cel mai cunoscut răspuns e pentru că vor să vândă mai mult, sau vor să facă mai mulți bani. Totuși, nu suntem toți la fel. Unii vânzători nu știu cum să gestioneze un apel dificil, iar altora cel mai greu le vine să perceapă când poate trece la încheierea vânzării. De aceea, la SELLification oferim informații de la începerea unei vânzări până la follow up. Introducem în curs toate cunoștințele pe care le-am dobândit noi, trainerii. Și ne bucurăm mult când auzim fraze de genul:

„Eu mi-am găsit răspuns la întrebările mele” (Iurie, vânzător auto).

Ceea ce demonstrează că acest curs răspunde la întrebările care le ai cu privire la cum se face o vânzare.

Mai vii odată?

Suntem plăcut surprinși când vedem fețe care au mai fost la cursul nostru. De data aceasta, în august, am avut 4 persoane care ne-au bucurat a doua oară cu prezența.

„A doua oară vin și înțeleg mai multe. Mi-am revizuit informația notată data trecută. Unele lucruri le-am pus în funcțiune spre exemplu am făcut tabelul cu beneficii, avantaje și caracteristici pentru fiecare produs al nostru. Dar iată faza cu follow-up nu am prins-o. Acum mi-a devenit mai clară. Vă mulțumesc. Dacă voi simți nevoia voi veni și a treia oară!”(Elena funcționar bancar)

SELLification poate fi nu numai pentru vânzători.

Noi ajutăm. Oferim sfaturi. Însă nu atunci când nu ni se cer. Sunt sfaturi și metode anume pentru acei vânzători care vor mai mult. Care nu înțeleg de ce merg vânzările prost. Pentru cei care vor profit. Asta cunoșteam despre SELLification. Dar ulterior, mi-am dat seama că poate fi un curs ce nu se referă la un vânzător cu experiență. Sau nu se referă deloc la un vânzător. E bun și pentru cei care abia pornesc la drum. 

„Un profesor de literatură, la universitate ne-a spus că atunci când era student era absolut sigur că nu va veni niciodată să lucreze ca profesor. Era un tabu. Nu-i plăcea această profesie. Nu se vedea profesor. Însă a izbutit. S-au schimbat plăcerile și a ajuns unul dintre cei mai buni de la noi din universitate. Pentru mine la fel, jobul de vânzător era un tabu. Dar după ce am fost prezent la acest curs simt că vreau să pornesc. Am venit să învăț așa, pentru mine, în perspectivă. Iar acum vreau ca această perspectivă s-o transform în realitate.” (Cătălin, viitor vânzător).

Vânzările sunt un sport. Și ca în orice sport ca să atingi rezultate mari ai nevoie de antrenament și antrenori buni. Pe ambele le găsești la SELLification. Alătură-te nouă și spune-ne la sfârșit povestea și concluziile tale!