Respectă-ți părinții și vei fi respectat când vei fi părinte

04/09/2017

Zilele acestea mi-am adus aminte de un fragment emoționant din cartea scrisă de Robin Sharma “Călugărul care și-a vândut Ferarri-ul”. Recomand cu mare drag să o citiți.

Respectă-ți părinții și vei fi respectat când vei fi părinte
A fost odată o femeie plăpândă al că­rei soţ iubitor murise. Astfel încât ea merse să trăiască cu fiul ei şi cu soţia şi fiica acestuia. Cu fiecare zi ce trecea, vederea şi auzul femeii se înrăutăţeau. Câteodată mâinile îi tremurau atât de tare, încât scăpa fasolea din farfurie pe podea. Iar supa i se scurgea din bol. Fiul şi soţia lui se înfuriau foarte tare văzând mizeria pe care o făcea. Și într­-o zi îi spuseră că era de­ ajuns. Aşa că aşezară o măsuţă pentru bătrână într­-un colț, lângă cămară şi o puseră să mănânce acolo, singură. În tot acest timp, ea îi privea din partea opusă a camerei. Cu ochii plini de lacrimi, dar ei abia îi vorbeau în timp ce mâncau, ocărând-o din când în când pentru că îşi scăpa lingura sau furculiţa.
Într-­o seară, chiar înainte de cină, fetiţa stătea pe podea jucându-se cu cuburile ei.
“Ce construieşti?”, întrebă tatăl ei cu seriozitate.  “Construiesc o măsuţă pentru tine şi pentru mama, astfel încât să puteţi mânca singuri într-­un colţ, atunci când am să fiu mare.”
Părinţii copilei amuţiră un timp. Apoi începură să plângă. În acea clipă conştientizară natura acţiunilor lor şi tristeţea pe care o provocaseră. În seara respectivă o aduseră pe bătrână înapoi la masă, la locul cuvenit. Din acea zi, ea mâncă numai împreună cu ei, iar când mâncarea cădea de pe masă sau o furculită aluneca pe podea nimeni nu se mai supăra.
În această povestire părinţii nu erau oameni răi, ei aveau nevoie, pur şi simplu, de o scânteie de conştientizare care să le reaprindă flacăra compasiunii. Compasiunea şi gesturile zilnice de bunătate îmbogăţesc foarte mult viaţa.
Acordă­-ţi timp în fiecare dimineaţă pentru a medita asupra binelui pe care-­l vei face celorlalţi în timpul zilei. Cuvintele sincere de laudă pentru cei care le aşteaptă cel mai puţin. Încurajările calde oferite prietenilor în nevoie, micile simboluri de afecţiune, fără motiv, dăruite membrilor familiei, toate acestea se adaugă la un mod mult mai minunat de a trăi. Şi fiindcă vorbim de prietenie, asigură-­te că î­ţi păstrezi prieteniile şi le îmbunătăţeşti permanent. O persoană care are trei prieteni foarte buni este, într­-adevăr, o persoană foarte bogată.

Mulți dintre noi așteaptă să primească ceva. Dar, ce ofer eu ca să primesc ce îmi doresc? Dragostea, bunătate, respectul și companisiunea începe de la noi.

Oferiți dragoste necondiționată!

TikTok LinkedIN Instagram Facebook