Cum să te odihnești corect? Este o întrebare foarte bună! La toți le place să se odihnească. Însă nu la toți le reușește, ca la final să aibă mai multă energie.
De ce ai nevoie să te odihnești?
Odihna trebuie să fie concepută din perspectiva, că tu te odihnești ca să ai energie dar, nu invers! Aceasta îți oferă nouă energia necesară ca tu, ulterior să ai mai multă stare și să poți gândi mai productiv.
De aceea, atunci când te odihnești, îți organizezi o vacanță, îți planifici weekendul, te concentrezi ca să poți să acumulezi energie dar, nu să consumi foarte multă și ulterior să fie necesar so consumi.
Odihna din timpul zilei
Dacă ai intrat de dimineață în regim, pe parcursul întregii zile tu ești productiv. Faci o grămada acțiuni și ești în continuu implicat. Tu consumi energia pe care ai acumulat-o. Rolul tău este ca să o suplinești din când în când, ca să ai multă stare. Doar atunci se recomandă odihnă activă. Pe parcursul zilei faci mici pauze care oferă posibilitatea să te reîncarci energetic.
Cum faci acest lucru?
- Odată la o oră, fă o pauză de 5 minute.
- Odată la o oră jumate, fă pauză 10 minute.
- Sau după 2 ore, fă 20 minute de pauză.
De obicei, când ajungi la job, stai pe scaun, după 2 ore începe să te doară spatele. Pentru aceasta este necesar, să reacumulezi energia de care ai nevoie.
2 + 3 metode eficiente – ce să faci în timpul pauzelor
1️⃣ Schimbi doar focusul nu și poziția. Dacă lucrezi la calculator, te deconectezi de la activitate pe care o faci și schimbi pe altă activitate. De exemplu: începi să navighezi pe rețelele de socializare.
2️⃣ Deconectează atenția de la calculator. Stai la calculator, lucrezi, și la un moment dat decizi să faci o pauză. Te întorci spre un coleg și ai o discuție cu el. Subiectul discuției, recomandabil să fie altul decât de ceea ce făceai până acum.
Aceste 2 metode, nu încarcă cu suficientă energie. 😉
3️⃣ Fă contrast dar, rămâi în aceeași locație. O altă metodă eficientă este atunci când faci contrat. Lucrezi în fața unui calculator și decizi să faci o pauză. Te ridici și faci o altă activitate. De exemple: îți faci un ceai, o cafea, privești pe geam. Dacă activitatea ta de bază este în picioare atunci, te poți așeaza.
4️⃣ Fă contrast dar, schimbă locația. De exemplu: poți să ieși afară.
5️⃣ Fă contrast, părăsește locația și fă câteva exerciții de energizare. Când faci câteva exerciții atunci, creierul începe să se activeze, se accelerează sângele. Cel mai important, te defocalizezi și îți schimbi focusul de la job.
În concluzie, oricând simți că ești obosit, analizează când ultima dată te-ai odihnit și cum ai făcut-o?
Doar atunci când o să ai odihnă activă, o să primești energie. Amintește-ți care au fost ele și implementează. Doar atunci o să o realizezi mai multe activități și o să fii mai productiv să generezi mai multe idei, soluții, indiferent de situație.
👉 Urmărește video integral pe facebook.